Covid maatregelen Winterlive 2021

TL,DR: 

  • Toegangsbewijs is nodig voor toegang tot het event (let op auto-carpool/wegbrengen)

  • Toegangsbewijs of zelftesten gedurende het event

  • Expliciet verzoek op een zelftest voor vertrek voor alle gevaccineerden

  • Tijdens het event een kleurcode voor contact

 

Beste deelnemers,

Aangezien de pandemie nog niet voorbij is willen wij jullie hierbij alvast tijdig op de hoogte stellen van het covid-beleid dat we willen gaan voeren.
Het nadeel van nu al deze zaken communiceren is dat we niet precies weten hoe de situatie zich ontwikkeld. Als er wijzigingen in de overheidsmaatregelen zijn, gaan wij daar wellicht dit beleid nog op aanpassen. Om toch alvast duidelijkheid te geven, hierbij dit bericht.
Wij zullen ten eerste de overheidsmaatregelen volgen die op dit moment geldend zijn. Dat wil zeggen dat we gaan werken met een toegangsbewijs. 

Let op: dit toegangsbewijs moet je laten zien voordat je het terrein op mag! Bij aankomst met de auto zal er iemand de check uitvoeren voor alle inzittenden van de auto, daarna mag je het terrein van de kievit op voor het uitladen van je spullen.
Let dus goed op: als 1 persoon in de auto géén toegangsbewijs heeft, kan geen enkele inzittende naar binnen. Zorg dus dat je bij carpoolen en wegbrengen ook vooraf overlegd met elkaar voordat je samen in de auto stapt.

Voor mensen die gebruik maken van de OV pendel zal de chauffeur van de pendel op het station vóór instappen ook de check uitvoeren. We verzoeken mensen die met het OV komen expliciet om geen contact te hebben met elkaar of anderen gedurende de reis zonder afstemming vooraf. Dus, ook als je via OV samen reist, check even met elkaar dat de alle partijen een toegangsbewijs hebben.

Tijdens het evenement zullen we in milde versie de maatregelen volgen voor evenementen die meer dan 24u duren. Dat wil zeggen dat we elke ochtend van alle deelnemers opnieuw een code willen zien.
Als je, om wat voor reden dan ook, niet gevaccineerd bent, zul je niet elke dag een code kunnen laten zien. Neem even contact op met het bestuur voor overleg. Het bestuur biedt de optie om, in plaats van het terrein te moeten verlaten voor een officiële test, elke dag een zelftest te doen. Let wel op dat je de eerste dag wél een officieel toegangsbewijs moet kunnen laten zien. Een (foto van) een negatieve zelftest is niet voldoende voor toegang. 

Buiten dit officiële beleid doet het bestuur hierbij ook een expliciet verzoek aan iedereen die gevaccineerd is. We draaien dit event midden in de winter én direct na de kerst.

Dus we vragen hierbij of iedereen die gevaccineerd is, voor vertrek ook nog even een zelftest wil doen, ook als je geen klachten hebt. Ook met vaccinatie kun je besmet zijn immers.
We kunnen dit niet controleren, maar we verzoeken dit toch expliciet, omdat we de kans op besmettingen tijdens ons event echt zo klein mogelijk willen maken en zodat we, ook voor mensen met gezondheidsrisico's, toch een zo veilig mogelijk event kunnen creëren.

 

Dan het laatste punt: tijdens het event zullen we werken met 3 kleuren lintjes om toenadering en contact vorm te geven; groen, geel en rood.
Je moet je zo goed mogelijk houden aan de afspraken voor jouw kleur en je mag gedurende het weekend wisselen van kleur als je dat wilt, dat kan via het bestuur. Een uitleg van de kleuren kun je vinden in de bijlage en zullen we herhalen tijdens het tijd in praatje.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur & de VC

Katinka en Irma