Fae


“When at midnight the bell chimes,
the bell chimes thirteen times,
All is lost until you find
Until you find the time
The time when at midnight
When at midnight the bell chimes
The bell chimes thirteen times.”

Wees gewaarschuwd, eenzame reiziger. Het bos wat u dadelijk zult betreden wordt bewoond door mysterieuze wezens. Geloof uw ogen niet, want ze zullen u bedriegen wanneer de Fea hun aandacht op u vestigen..

Ooit waren de Fea gebonden aan de natuur maar die alliantie lijkt verleden tijd. Desondanks zijn de nymphen en dryaden nog steeds verbonden met hun bos, dus wees voorzichtig met uw kook vuren onderweg.

In dit bos hoeft u niet verrast te zijn als uw spullen verdwijnen, of als u ineens stemmen hoort die meer over u lijken te weten dan menig levende ziel uit uw verleden.

Kijk vooral ‘s nachts goed uit. Want waar vreemde verschijningen een verdwaalde reiziger overdag nog wel eens terug naar het pad begeleiden, betekenen nachtelijke dwaallichten voor vrijwel iedereen onherroepelijk het einde van hun reizen.

Overdag is dan misschien het terrein van de zachtaardige Seelie, de nachtelijke uren zijn het domein van de Unseelie. Deze hoogste der Fea zijn overdag redelijk vriendelijke grappenmakers, opzoek naar gelach en vertoningen van liefde. Maar de grollen van hun nachtelijke kameraden zijn alles behalve vermakelijk voor de slachtoffers.

De Unseelie lijken onophoudelijk opzoek naar de wanhopige kreten van Sterfelijke rassen, terwijl zij zich voeden op de negatieve emoties die hierbij vrijkomen. De Unseelie zijn misschien niet puur kwaadaardig… Meestal niet tenminste… Maar zij zullen niet terug deinzen van de meest ziekelijke grappen die u kunt bedenken.

Al menig sterveling heeft zijn leven verloren nadat hij in handen viel van de Unseelie die ‘s nachts door dit woud zwerven…

De herbergier kijkt op van zijn verhaal met een veel betekenende blik naar de late middag zon boven het bos. Met een kleine twinkeling in zijn ogen kijkt hij je terug aan.


Ach, wilt u toch een nachtje langer verblijven? Uiteraard! Maar natuurlijk. U bent van harte welkom. Dat is dan 10 kristal