De vier kwaden


Kniel en aanschouw de oudsten der kwaden. Geen corruptie ter wereld is groter dan de hunne. Talloze onbekenden gingen je voor en zullen je volgen. Kniel en aanschouw je laatste levenslicht.
Totdat je gezichtsveld zich vernauwd en er niets meer in je rest dan angst.
Totdat je hartslag vertraagd en er geen druppel bloed meer over is om je levenloze lichaam te voeden.
Totdat je ziel-loze lichaam herrijst als slaaf van je nieuwe meester.
Totdat je lichaamsloze ziel gedegradeerd is tot het nutteloze speeltje dat het werkelijk voorstelt.

Zij zijn de ouden, de oerkwaden. De eersten en oudsten van hun soort.
Zij is de eerste der unseelie, wiens naam zelfs niet genoemd wordt door haar eigen onderdanen uit angst dat haar aandacht zich op hen zal vestigen. Zij voedt zich op de angst en wanhoop van sterfelijke en onsterfelijke gelijk.

Hij is Draco, de eerste der vampieren. Hij zaait verdoemenis en verderf met zijn uitgekiende strategieën. Zijn kracht haalt hij uit het bloed van sterfelijke terwijl hij gestadig zijn imperium uitbreid.

Hij is Wallach, de oudste der Nekrochten. Hij danst over de schedels van zijn gevallen tegenstanders totdat niets meer van hen rest dan stof en de herinnering aan hun kreten terwijl zij stierven. Hij is niet langer levend en tóch is hij de dood voorbij.

En dit, is Ilhathamax. De oudste der demonen. De sterkste onder de wezens die wel en toch ook niet in vaste vorm lijken te bestaan. Behoed je ziel voor dit kwaad of draag de oneindige gevolgen..

De vier oerkwaden zijn elkanders vriend nog vijand. Soms voeren zij oorlog. Maar soms sluiten zij ook allianties onderling. Hun beweegredenen hiervoor gaan een simpele sterfelijke te boven. Maar allianties van de kwaden eindigen altijd in pijn en duisternis voor hun tegenstanders.
Zij zijn de oerkwaden, ongebonden door de regels van de Goden wiens ontstaan zij ruimschoots voor waren.
Tenminste, dat was zo. Meer en meer geruchten gaan de ronde over hoe een groep avonturiers erin is geslaagd om Ilhathamax te binden aan de Vertoornde Brenger. Waardoor de oudste der demonen nu niet langer de volledige vrijheid geniet..
Niet dat dit veel uitmaakt voor de simpele sterveling. Ieder van de vier oerkwaden is kwaadaardiger dan een simpel sterfelijk leven kan bevatten. En wanneer de ogen van Ilhathamax zich op je richten is je laatste uur waarschijnlijk geslagen.