(Half) Trollen


Trollen zijn een veranderlijk (sommige zeggen verraderlijk) ras van fysiek onstabiele individualisten, oppervlakkig verwant aan Orken, die bekend staan om de verscheidenheid van hun verschijning. Hun huid kan groen, blauw, zwart of wit zijn, met haar in alle kleuren van de regenboog. Sommigen hebben hoorns of slagtanden, enig aantal vingers en tenen tussen drie en zes, een derde oog of andere vreemde verschijningsvormen.

De ultieme overlevers, Trollen zijn heel goed in het nemen van (slecht gecalculeerde) risico’s, leven van het land en zijn vaak tevreden met een primitieve levensstijl waarbij ze als woudlopers in harmonie met de wereld en de geesten erin leven. Trollen genezen zeer snel (hoewel de fabels van Trollen die hun armen terugplaatsen nadat deze in een gevecht zijn afgehakt misschien overdreven zijn) als gevolg van hun evolutionaire overlevingsdrang, dus als je ooit een Trol stervend achter laat moet je bereid zijn de rest van je leven over je schouder te kijken.

Trollen hebben een naam om menseneters te zijn (vast niet onverdiend), wat ze vaak duur komt te staan als ze met Mensen en Elven in contact komen; vaak zijn ze zelf nauwelijks op de hoogte van hoe angstwekkend zij overkomen – een factor die hen in verloren tijden trouwe volgelingen van de Brenger maakten, een feit wat hun naam niet verbeterd heeft.

Vaak zijn de trollen die de avonturiers tegenkomen van het vriendelijke en behulpzame soort. Ze staan bekend om hun kook kunsten en worden daarvoor vaak op waarde geschat.