Elven


Elven zijn hele oude bewoners van Emphebion, volgens sommigen stammen zij nog uit de tijd der draken. Sinds het begin van hun bestaan heeft dit stille, introverte ras zichzelf gemeten naar de maatstaven van de natuur: zo stil en behendig als een kat, zo kalm en berekenend zoals een beer die vist op zalm, zo saamhorig als een roedel wolven.

Er bestaat bij velen de gedachte dat Elven bij uitstek veel van magie weten en er van nature erg behendig mee omgaan. Hoewel dat op zekere hoogte zo is, berust deze gedachte meer op het feit dat een Elf die zich toelegt op enig beroep, van bakker tot krijger tot magiër, letterlijk eeuwen de tijd neemt om zich het vak tot in detail eigen te maken.

Oog voor detail en hoge mate van discipline maken de Elven boogschutters, magiërs en duellisten bij uitstek. Door hun toewijding zijn ze zo zeker van hun zaak dat ze zich niet snel met andere zullen meten op hun gebied, ze weten dat ze beter zijn. Daarbij is het wel zo dat hun zelfverzekerde aire makkelijk voor arrogantie kan worden aangezien, en hun koele en aanmatigende houding maakt het voor Elven niet makkelijk om zich snel in nieuwe groepen op te laten nemen. Om deze redenen zijn Elven exclusief en teruggetrokken, en vrij zeldzaam in groepen avonturiers.