Zware Pers – Jaargang 3 – Editie 1

Pagina 1


IS HET EINDE VAN DE OORLOG IN ZICHT?

Stille” stand van de strijd?

Inmiddels bijna twee jaar verder sinds de afkondiging van het breken van Annalusië met Dosforks.
Het westen is omgenoemd tot Hertogdom Annalusië onder Hertog Philippe van Seguave de Rode. Samen met de andere Adelen hebben zij nu een hogere rang in het nieuwe Wester- en Noorderkwartier.
Het Westerkwartier bestaande uit Het graafschap De Mark, onder graaf Robert de Welgeborene, Het markizaat Hindevelt, onder markies Florinus van Hindevelt en Het markizaat Monvant, onder markiezin Cloë Esmeralda van Armenor-Monvant
Het Noorderkwartier bestaande uit Het graafschap Djelek, onder gravin Felicia Utharlox ten Bockel, Het markizaat Dewanohana, onder de hertog als markies Philippe van Seguave de Rode en Het markizaat Bobandor, onder markies Bertrand Drox
Na twee jaar geven de vulling in de graanschuren een duidelijk beeld. In de Mark liggen de schuren vol ondanks minder boeren op het land door hun vertrek naar het front. Terwijl Annalusië weinig stem had in het hof voor nieuw beleid ondanks het dagelijks brood te zijn voor Dosforks.


Was er eigenlijk wel een oorlog nodig? We hadden toch ook gewoon kunnen praten?!

Na vele jaren aan gespannen sfeer en ronduit oorlog binnen de Mark, zijn wij op zoek naar antwoorden. Wij vroegen daarom om te beginnen wat de lokale bevolking hierop te zeggen had. Zo vertelde de heer D. Vonk, de lokale slager in het pittoresque Meerzicht “Was er eigenlijk wel een oorlog nodig? We hadden toch ook gewoon kunnen praten? Is dat überhaupt geprobeerd?”. Een goede vraag, had de adel meer kunnen doen om deze strijd te beslechten? Had deze oorlog voorkomen kunnen worden?
Daarnaast hebben wij contact gelegd met de heer S. Hochers, Secondant van het Metaalbewerkers Gilde van Dosforks. Zijn kijk op de oorlog komt vanuit een geheel ander perspectief, “Luister, oorlog is altijd slecht, absoluut! Maar waar strijd is zijn wapens en waar wapens zijn, zijn smeden. Wij moeten ook monden voeren, de een z’n brood en zo”.
Meningen verschillen over de huidige omstandigheden, maar loopt de oorlog nog? gaan we over naar een stille strijd? U leest het hier, bij De Zware Pers.


DE ZWARE PERS IS TERUG!

Na een tijd van onrust, met onder andere de vermissing van Rosalinde Eveline Porter. Desondanks hebben wij ons verder ontwikkeld, van nieuwe verslaggevers tot artistieke ambachtslieden, DE ZWARE PERS als nooit tevoren!
Ons is het gemis aan lokaal nieuws niet ontgaan in deze rumoerige tijd, zodoende zijn wij eeuwig op zoek naar verslaggevers, burgers en zelfs avonturiers welke ons kunnen voorzien van lokaal actueel nieuws.
Heeft u nieuws dat u met ons wilt delen?*
Stuur dit dan per postduif naar Locatie 34!

*U wordt vergoed op basis van inhoud en nieuwswaarde, tot een bedrag van 5 kristal per artikel.

De ZWARE PERS, alom bekend omwille onze kwaliteit aan nieuws berichtgeving, was toe aan een evolutie. Zodoende hebben wij de artistieke gave van Sylvia Tutterok ingehuurd om zo niet alleen met het geschreven woord maar ook via illustratie het nieuws te brengen waar het hoort.


Pagina 2

Zorg voor uw welzijn en veiligheid in onrustige tijden

Monsters en hoe je er mee om gaat

Iedereen komt er wel eens mee in aanraking Monsters, groot en klein, veel of een paar. Maar wij willen eens met u praten over oplossingen.
Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat de gewone burger zou moeten doen tegen monsters, het korte antwoord is: niks. Maar als we wat verder kijken, kunnen we ook kijken naar manieren om hiermee om te gaan.
Zo zal een woedende groene ork eerder voor uw voedsel en waren gaan dan voor uw leven, waarom de keus niet makkelijk maken door het vredig af te geven? Ondoden in de omgeving? graaf een geul rond het dorp, heel slim zijn ze niet, de kans dat ze voorbij de geul komen is nihil. Zo ziet u maar, met een creatieve instelling kan u veel meer bereiken. Denk hier aan de volgende keer dat u oog in oog met een monster staat.
Geen dank, De ZWARE PERS.


Herkent u deze man?

Neel van de Kam- de Ruit is op zoek naar deze jonge man.
Het laatst gezien bij vertrek uit Halfweg met een groep avonturiers.
Heeft u informatie over Simon Tijl Constantijn? Neemt u dan contact op met de Zware Pers postduif 34.
Tevens is Neel nog naarstig op zoek naar haar levensgezel ongeveer anderhalf jaar geleden vertrokken richting Hindeveldt


Vermiste naasten?

Is uw geliefde van huis geroepen in de strijd voor Annalusië. Weet u niet waar hij of zij is? De zware Pers helpt!
U kunt uw berichten en eventuele schetsen* sturen naar DE ZWARE PERS naar postduif 34 en wij verspreiden uw bericht.

* voor Schetsen ontvangt u een betalingsvoorstel voor maken van de ets, uw schetsen worden geretourneerd


WIJZE WOORDEN VAN STILLE GENEZER

De tips voor kleine en grote wonden om thuis te komen. VIER dingen die uw leven redden bij verwondingen. honing, sterke drank, vet en schone doeken.
1. Spoel met drank de wond
2. Honing in de wond
3. opvullen met gekookt wit vet
4. afdekken met schone doek


Heeft u last van Schedeljeuk?
Gaat lezen u niet meer zo makkelijk af?

Dan kan het zomaar zijn dat u lijd aan een besmetting van nare aard. Neem dan direct contact op met uw lokale genezer en vraag om behandeling met Lomatecarap! Niet alleen geneest dit wondermiddel elk van uw frustrerende aandoeningen, bewust of onbewust, maar het helpt tevens met elk ander medisch ongemak!*
Uw genezer onbekend met Lomatecarap? Geen zorgen, er zijn genoeg wel betrouwbare genezers in de grotere steden in uw omgeving!

*Lomatecerarap is niet verantwoordelijk voor verergering, uitbreiding of toevoeging aan uw aandoeningen. Bijwerkingen kunnen bestaan uit: extra aandoeningen (47%) verlies van haar (62%) oplossen van aandoeningen (2%) overlijden (27%) extreme allergische reacties (83%).