Zware Pers – Jaargang 3 – Editie 2


Ambassadeur uit Zoltanax in Orgdon
De ambassadeur van Zoltanax, de jonkheer Wilfrid von Zeughausen, is recentelijk waargenomen toen hij uit het paleis kwam. Dit is voor het eerst sinds de burgeroorlog begonnen is dat hij is waargenomen.
Wat kwam hij doen in de hoofdstad? Betrouwbare getuigen melden het volgende: “De jonkheer was heel vriendelijk in het voorbijgaan. Hij knikte zelfs met zijn hoofd naar mij. Lang was hij er niet, want hij kon meteen de kamer van de raadspensionaris binnen. Zonder wachten. Dat is voor het eerst dat ik dat meemaakte.” aldus Elsbeth*, dienstmaagd aan het hof.
“Tijdens het rondbrengen van de koffie hoorde ik iets over grenzen, maar toen stokte het gesprek. Verder werd er weinig gezegd terwijl ik de spullen neerzette.” aldus Nelis*, bediende aan het hof. Volgens ingewijden was de bespreking lang, maar is er nog niets uitgekomen. Vragen die rijzen zijn dus over welke grenzen hadden ze het? Wat bekokstoven Zoltanax en Dosforks onderling?

Correspondent in Orgdon

*namen en functie van deze personen kunnen gefingeerd zijn.


Waar ben je? familie, vriend of kennis.
In de vorige editie van de De Zware Pers stond een vermisten attentie.
Wij hebben veel reacties mogen ontvangen via postduif 34 vanuit geheel Annalusië met tips en vermisten naasten. Wij zijn bezig een lijst op te stellen met vermisten en vervaardigen van enkele etsen voor plaatsing in De Zware Pers. bericht van Neel van de kam. Haar partner is inmiddels gelokaliseerd echter hebben wij nog geen bericht mogen ontvangen t.a.v. haar neef. Mocht u informatie hebben over Simon Tijl Constantijn stuur dit naar ons via postduif 34.
Hieronder volgen enkele namen van vermisten naasten.
De Mark
Anton Specht
Alie van Stom
Berend de Klein
Monvant
Arie van Deel
Bob Klaassen
Corrie Zwart
Bobandor
Cornelis Tijl
Klaas de Wit


Groot Alma’s recept
Leer je appels te bewaren, geklopte appel;
1 Schil de appels en leg deze in een geweekte tenen mand
2 plaats de manden gedurende 3 dagen in een warme oven
3 klop de appels boven op iedere 3 dagen
4 bewaar in een pot zodra ze duim dikte hebben bereikt


Vossestaagt, Voâh wènag.
Kâhwe wintâh, gein warremte om je lèf?
Moet je ège hoâhre vriend! Heppik eive un mauie anbieding voâh jâh. 13 en un halluf vossenstaagt.
Was jè an welag bè ut graute riteweil? Nâh deize staagte wel. wie wil dat nâh nie. Un staagt met un biezondâh vehaal, voâh wènag. Slechts 12 kristal peâh staagt. en voâh jâh un speiciale vriende près: 3 voâh maah 12 kristal peâh stuk.
Kèk wè begrèpe elkaah. stuâh un posduif met betaling naah laukasie 25. Kom ik ze pegsone bè je brenge zaudra je in de buâht Bûh.


Legt uw voorraden aan?!
De grote regenval afgelopen periode doet boeren vrezen voor komende oogst. Oogst die in oktober van het land af moet komen is neergeslagen bij zware regen en hagel. beperkte mankracht en veranderingen van het land voor strijd bij de linie heeft afwatering belemmerd. Boeren hopen dat de oogst met een droge periode nog gered kan worden.


De Zware Pers spreid zijn vleugels met postduif 34
De Zware Pers heeft zijn netwerk van postduiven verder kunnen uitbreiden afgelopen maand. De kleine en grote dorpen in de Mark en Hindeveldt zijn bij de duivenmelkers hokken geplaatst voor onze postduif 34. tevens hebben wij overeenstemming kunnen vinden met de lokale tavernes of dorpshuizen als ontvangst loket voor berichten aan De Zware Pers. zodat wij altijd bereikbaar en in de buurt zijn voor lokaal nieuws.